Laadpalendichtheid in NL is de hoogste in Europa

Stijgende benzineprijzen, meer elektrische auto’s, goedkopere stroom… Met de huidige ontwikkelingen in de auto-industrie is het een logische stap om over te stappen naar een elektrische auto. Een belangrijke factor bij elektrische auto’s is natuurlijk wel het opladen. Hoe is de laadpalendichtheid in Nederland?

Elektrisch laden

 

Opladen van een elektrische auto

Wanneer je een zakelijke, elektrische auto wil gaan kopen of leasen, dan is het belangrijk om te kijken naar oplaadmogelijkheden met de actieradius. Wanneer je veel zakelijke kilometers maakt, wil je natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. 

Gelukkig hoef je daar binnen Nederland niet bang voor te zijn. Naast het laden aan huis, zijn er diverse publieke laadpalen. Denk daarbij niet alleen aan het tankstation, maar ook op parkeerplaatsen, bij supermarkten, kantoren, en nog meer.

 

Laadpalendichtheid in Nederland

In april 2020 stonden er 55.681 (semi)-publieke oplaadpunten in ons land. Dit is in de loop van het jaar alweer flink gestegen: in 2021 staat de teller al op ruim 80.000 openbare oplaadpunten. Daarnaast zijn er 1.370 snellaadpalen. Hiermee is Nederland het land met de hoogste dichtheid aan laadpunten ter wereld.

Wil jij snel weten waar je jouw auto straks kunt opladen? Bekijk de oplaadpunten kaart van de ANWB.

 

Oplaadpunten binnen Europa

In Europa staan ruim 200.000 oplaadpunten, waarvan meer dan 20.000 snelladers zijn. Ook deze infrastructuur is zich nog aan het ontwikkelen in ieder land, maar over het algemeen vind je de meeste laadpalen voor elektrische auto’s in Noordwest-Europa. 

Op zakenreis in het buitenland gaat vergt een andere voorbereiding dan wanneer je met een diesel- of benzineauto gaat. Zorg dat je bekend bent van de laadmogelijkheden in het land van bestemming, maar ook de landen die je op je reis doorkruist. 

snelladen elektrisch

 

Laden aan huis

Opladen aan huis is natuurlijk ook ideaal. Je kunt een laadpaal aan huis hebben, maar je kunt ook met speciale adapters opladen. De gemiddelde elektrische auto hoeft namelijk maar één keer in de week worden opgeladen. Zet hem dus ‘s avonds aan de lader en klaar is kees! 

 

Kosten van een laadpas

Per aanbieder verschillen kosten van een laadpas. Een laadpas is nodig om bij laadpalen op te kunnen laden. Je kunt er niet betalen met bankpas of creditcard. Het gaat allemaal online via de laadpas. 

Er zijn 4 vormen van een laadpas abonnement. Aanbieders bieden elektrische prijzen met: 

  • Een starttarief
  • Geen starttarief
  • Abonnement
  • Vaste prijs

Meer informatie over de kosten van elektrisch rijden? Lees onze onafhankelijke elektrische kosten analyse.

 

Elektrisch auto zakelijk leasen

Is een elektrische auto interessant om zakelijk te leasen? Met de lage kosten van elektrisch laden zeker. Het enige wat je dan nog staat te wachten is een goed leasecontact afsluiten. Schakel een leaseintermediaire voor in. 

Een leaseintermediaire regelt zakelijke autolease van A tot Z. Daarbij vragen ze diverse offertes op en kijken naar de beste deal en voorwaarden. Hulp inschakelen? Bel naar 06 588 42 432 of mail naar raymond@autoleasevisie.nl. Ik help jouw bedrijf verder op weg!

elektrische-auto-zuinig-opladen

Categorieën

Onderwerpen

Neem contact op

Meer weten of een gesprek aanvragen? Zet de eerste stap richting uw nieuwe lease auto.

Telefoonnummer:

06-58842432

[vfb id=1]

Adres

Molemansstraat 38 , 7561 BE Deurningen

Bereikbaarheid

Maandag t/m vrijdag: 9:00 – 18:00