Tesla Model Y

Tesla introduceert Tesla Model Y

Sinds vorige week is de nieuwste Tesla Model Y gelanceerd in Nederland, een welkome aanvulling op het aanbod van elektrisch rijden. De Tesla Model Y 75kWh AWD Dual Motor Long Range automaat is vanaf nu dan ook te leveren met een vanafprijs van € 64.000,-.

AutoLeaseVisie biedt deze auto al aan in de full operationele lease vanaf €699,- excl. btw per maand, dit is dan gebaseerd op een looptijd van 60 maanden en een jaarlijkse kilometrage van 10.000 km per jaar.

Wij zijn naar Duiven gereden, naar de Tesla Store, waar wij de gelegenheid kregen om de auto aan de tand te voelen en te onderwerpen aan een kritische blik. En ik moet zeggen, wij waren aangenaam verrast door deze nieuwkomer. Zo is de auto erg ruim van binnen en is hij bijzonder goed afgewerkt. Duidelijk te zien is dat Tesla geleerd heeft uit het verleden en zich steeds meer profileert als autobouwer. Opvallende zaken zijn: de zeer ruime en makkelijk toegankelijke kofferruimte, de uitstekende hogere zitpositie zowel voorin als voor de achterpassagiers.

Het ventilatiesysteem is standaard voorzien van een HEPA filter die schadelijke stoffen en geurtjes neutraliseert, nieuw is daarbij ook de stuurwielverwarming. Het audiosysteem is van een uitzonderlijk goede kwaliteit, iets wat voor mij als muziekliefhebber een feestje is.

Trappelend van ongeduld konden wij na de goede uitleg van Mart van de Tesla Store ons dan eindelijk opmaken voor de eerste praktijkervaring met de auto. Wij waren vooral benieuwd naar de wegligging en het stuurgedrag van deze niet hele lichte auto (1.930kg). De Tesla Model Y laat zich makkelijk bedienen en voelt perfect aan, geruisloos en comfortabel zoals wij eigenlijk ook wel gewend zijn van Tesla. De Tesla accelereert van 0 naar 100 in slechts 5 seconden, voor zijn gewicht een hele puike prestatie. De topsnelheid van de Tesla Model Y is afgetopt op 217 km per uur, de actieradius zal in de praktijk gemiddeld genomen 410 km zijn. (WLTP 505km)

Door de ruime ervaring van Tesla is het laden van de Model Y een niet heel tijdrovend karwei, van 10 tot 80 procent bijladen aan de Supercharger van Tesla doet deze auto in slechts 33 minuten. Thuis laden van 0 naar 100% met een 3 fase 400V 16A aansluiting doet hij in 7 uur en 30 minuten.

Daarnaast biedt Tesla een groot voordeel ten opzichte van de andere producenten. Wanneer u uw eindbestemming invoert zal de Tesla u naar de best bereikbare “Supercharge” plek leiden. Hier kunt u binnen 30 minuten uw Tesla opladen. Zodra de Tesla opgeladen is krijgt u een een melding dat u uw reis kunt voortzetten.

Al met al een prettige auto, die in tegenstelling tot zijn concurrentie geen leverproblemen kent. Wanneer er nu een nieuwe auto besteld wordt is het mogelijk om eind september reeds plaats te nemen in uw eigen auto, en dat is een prettige bijkomstigheid.

Wanneer u de auto wilt komen bekijken dan is dat natuurlijk mogelijk in de Tesla Stores in het land. Tevens hebben wij op donderdag 16 september 2021 de auto tot onze beschikking wanneer wij onze EV Experience houden bij het van der Valk Hotel in Enschede.

Tijdens deze EV Experience bestaat de mogelijkheid om onder andere de volgende elektrische auto’s te bekijken en te vergelijken met elkaar: Audi Q4 e-tron,Audi e-tron, BMW iX3, Hyundai IoniQ 5, Skoda Enyaq IV, Volvo XC40, Polestar 2, Lexus UX, VW ID.3 en VW ID.4.

Categorieën

Onderwerpen

Neem contact op

Meer weten of een gesprek aanvragen? Zet de eerste stap richting uw nieuwe lease auto.

Telefoonnummer:

06-58842432

[vfb id=1]

Adres

Molemansstraat 38 , 7561 BE Deurningen

Bereikbaarheid

Maandag t/m vrijdag: 9:00 – 18:00