Verschillende elektrische auto’s

De verschillende soorten elektrische auto’s

Niet elke elektrische auto is hetzelfde. Het is daarom belangrijk dat u op de hoogte bent van de verschillen tussen de types elektrische auto’s, voordat u er één aanschaft. Om deze keuze voor u makkelijker te maken zullen we hier de verschillen, de voordelen en de nadelen benoemen van de verschillende types.

De plug-in hybride

De plug-in hybride is een auto die twee verschillende manieren van aandrijven gebruikt. De plug-in hybride is perfect wanneer u vaak korte afstanden rijdt. Deze auto kan namelijk gemiddeld 50 kilometer volledig elektrisch rijden. Wanneer de accu leeg is zal de auto overschakelen naar de ‘gewone’ verbrandingsmotor. De accu kan dan weer worden opgeladen bij een laadpaal of door middel van regeneratief remmen energie terugwinnen. De voordelen zijn dus: dat korte afstanden volledig elektrisch afgelegd kunnen worden. Daarnaast hoeft u niet te wachten tot de batterij weer is opgeladen, want u kunt gewoon tanken en door regeneratief remmen kan er energie worden teruggewonnen.

De nadelen van de plug-in hybride zijn: dat u alleen korte afstanden elektrisch kunt rijden, als u veel lange afstanden moet rijden dan is de plug-in hybride niet geschikt. Daarnaast, door de combinatie van twee aandrijflijnen is uw auto zwaarder, hierdoor zal de auto minder zuinig zijn wanneer deze overschakelt naar de verbrandingsmotor.

De elektrische auto met range extender

De naam zegt het eigenlijk al, de auto bevat een range extender. Een range extender is een kleine verbrandingsmotor in uw auto die alleen bedoeld is om uw auto op te laden. Deze motor drijft de wielen niet aan en wekt enkel energie op. De auto wordt dus altijd door de elektromotor aangedreven. Hiervan zijn de voordelen dat kleine afstanden volledig elektrisch afgelegd kunnen worden, de auto is zuinig omdat de verbrandingsmotor alleen dient als energiebron en door te tanken kunt u snel uw reis voortzetten.

De nadelen van een elektrische auto met range extender zijn dat de auto relatief duur is door de grootte van de accu en de combinatie met een verbrandingsmotor. Daarnaast maakt u nog steeds gebruik van een verbrandingsmotor en dit belast het milieu meer dan wanneer u volledig elektrisch rijdt.

De volledig elektrische auto

Deze auto wordt, zoals de naam al zegt, volledig elektrisch aangedreven. Door één of meerdere elektromotoren die weer opgeladen kunnen worden heeft u een milieuvriendelijk alternatief voor de verschillende vervoersmiddelen. Dit draagt natuurlijk positief bij aan de vermindering van de CO2- en de stikstofuitstoot. Dit is direct één van de meest belangrijke voordelen. Een ander voordeel is dat uw motor geen geluid maakt en u dus geen last heeft van vervelende bijgeluiden.

Nadelen aan de volledig elektrische auto zijn dat de afstand die uw auto kan afleggen beperkt is, daarnaast duurt het laden langer dan tanken en kunt u minder snel uw reis voortzetten, als laatste is de prijs van deze accu relatief duur.

De waterstofauto

De waterstofauto kunt u vergelijken met de volledig elektrische auto. De waterstofauto zet waterstof en zuurstof om

Categorieën

Onderwerpen

Neem contact op

Meer weten of een gesprek aanvragen? Zet de eerste stap richting uw nieuwe lease auto.

Telefoonnummer:

06-58842432

reCAPTCHA is required.

Adres

Aalststraat 1, 7559NJ, Hengelo (OV)

Bereikbaarheid

Maandag t/m vrijdag: 9:00 – 18:00